VW: s nya vindruta reflekterar värme, tinar isen utan glödtrådar

- Mar 01, 2017-

Du kanske tror vindrutan tekniken är inte en grogrund för forskning, men Volkswagen precis släppt en ny typ av vindruta som behandlar några mycket vanliga frågor.


Volkswagens "klimatvindruta" gör sig av med synliga värmeelement som i en uppvärmd vindruta. Istället finns det ett tunt lager av elektriskt ledande silver inne i laminerat glas. Högst 400-500 watt går genom lagret, hjälper smälta isen. Det finns också ytterligare trådar under vindrutetorkarna att stoppa dem från att frysa till glaset.

Volkswagen-klimat windscreen.jpg

Fördelarna sträcker sig utöver vintern. Det tunna skikt av silver, medan osynlig för passagerare, fungerar som en passiv värmesköld, minska mängden värme som kommer in i hytten när solen skiner. Volkswagen tror att det kan minska den inre temperaturen med 15 grader mer än traditionella glas.

Detta system är lite mer elegant än de vanliga uppvärmda vindrutor du stöter, som presenterar tunna glödtrådar. Dessa ledningar är i stort sett osynlig, men under vissa förhållanden, blir de helt uppenbart och något irriterande. De flesta Jaguar Land Rover fordon har denna typ av vindruta.

Det förefaller inte att denna teknik kommer till oss ganska ännu. Det kommer att börja som ett alternativ för ett antal Volkswagen Euro marknads fordon, inklusive Golf , Golf Sportsvan, Tiguan , Sharan, Passat och Passat Variant. Priserna börjar på 340 euro, som konverterar till ca $ 365 vid skrivande stund.Ett par:Clariant lanserar Nano Silver ledande bläck Nästa:Elektrokemiskt framställda silver Nanoflakes och nanotrådar