Med bläckstråleutskrifter att bygga intelligenta flexibla hybridkretsar

- Mar 27, 2017 -

Forskare från universitetet i Barcelona har utvecklat en bindning teknik för att bygga intelligenta flexibla hybridkretsar på en bläckstråleskrivare med silver nanopartiklar bläck.

Behovet av en snabb men ändå pålitlig och billig process för att utveckla kretsar som också hjälper till att minska miljöpåverkan av standard fabrication processer var grunden för utvecklingen av tekniken som bindning. Forskare valde nanopartiklar av silver för bläck eftersom det är allmänt tillgänglig och lätt att reproducera i stabil bläck. Medan silver i sig inte är billigt, det belopp som används i processen var tillräckligt låg för att hålla kostnaderna för tekniken ner, forskare säger.

Målet med projektet var att använda samma utrustning samtidigt förbättra prestanda för standard kiselbaserade tillverkning med hjälp av bläckstråleskrivare för kretsarna och limning av marker. andquot; Vi utvecklat flera elektronik kretsar med bläckstråleskrivare, och många gånger hade vi infoga en ytbehandla den monterade apparaten (SMD) chip för att nå målen,"säger Javier Arres, en medlem av forskargruppen vid universitetet i Barcelona. – Vår strategi var att använda samma dator för limning som användes för kretskort."

Hur de gjorde det

I den bindning tekniken deponerades silver bläckdroppar nära det överlappande området mellan SMD enhet kuddar och tryckta botten konduktiv stigar. Bläcket flöt sedan via gränssnittet genom kapillaritet. Detta fungerade som en svamp som de små håligheter absorberas vätskan så att vätskan dras från en yta.

Silver nanopartiklar (AgNP) bläck har en hög elektrisk ledningsförmåga efter den termiska processen vid mycket låga temperaturer, och forskarna kunde bilda en hög elektrisk ledande samtrafik under processen. Forskare lyckades skapa en intelligent flexibel hybrid krets på papper där olika SMDs där monteras av AgNP bläck.

Utvecklingen kan få konsekvenser för framtida tillämpningar. -Vi tror att vårt arbete kommer att förbättra de befintliga RF [radio frequency] taggarna, öka och främja smarta förpackningar, förbättra bärbar elektronik, flexibel elektronik, papperselektronik... våra resultat få oss att tro att allt är möjligt,"säger Arrese.


Ett par:Catalytic Glas gör Metal Recycling Easy Nästa:Studenter visar upp sina kunskaper i naturvetenskap