Studenter visar upp sina kunskaper i naturvetenskap

- Mar 24, 2017 -

Great Falls College MSU packades på tisdagsmorgonen som Montana Region II vetenskapen och Engineering Fair avspark.

Elever i årskurs sex till 12 från glaciären, Toole, Liberty, Teton, Pondera, Cascade och Judith Basin län packade korridorerna i skolan med deras projekt styrelser och prototyper. Arton skolor och flera hem och skola elever var representerade.

Mer än 150 domare vandrade college, frågesporten 308 mitten elever och 44 gymnasieelever från hypotesen att ingående och allt däremellan.

Centerville sjunde-väghyvel Cade Hutchins visade stolt hans tornado rör trots att hans hypotes att varmvatten skulle färdas genom tornado snabbare än kallt vatten visade sig vara felaktiga.

"Jag trodde eftersom varma molekylerna rör sig snabbare i vattnet, det skulle vara snabbare," Cade sade. "Jag drog slutsatsen att kalla molekylerna var mer tätt packade, så vattnet var tätare och det sänktes. "Det är som varm och kall luft eller ocean strömmar."

Cade tillverkade sitt projekt med två 32-uns soda flaskor och en röd, plast flaska kontakt.

Cade används för att MacGyvering material tillsammans från sin erfarenhet med Centerville's NASA-projekt. Han hjälper till att skapa en rymddräkt som tål rymdens vakuum.

"Jag tror att när jag blir stor, jag vill bli ingenjör."

B9326689574Z.1_20170314201824_000_GHVHNURQT.1-0.jpg

Leanne Frost, direktör för allmän utbildning, business, teknik och överföring division på Great Falls College MSU, sade målet med denna händelse är att hetsa område studenter om naturvetenskap och teknik fält.

"Detta är en stor möjlighet för elever i alla åldrar att visa upp sin entusiasm för vetenskap," sade Frost.

På övervåningen, stod Simms junior Avery Harris framför hennes plywood projektstyrelsen illustrerar det bästa sättet att rengöra medicinsk utrustning för patienter med cystisk fibros. Avery närmade sig hennes projekt med sentimentala fastsättning.

Averys farfar grundade sig på medicinsk utrustning, men ofta rengjorde det genom att bara skölja det och sedan lämnar det. Avery föreställde denna metod var ineffektiv på staving off bakterietillväxt.

Avery började arbeta på college med en läkare vars dotter har cystisk fibros. Hon presenterades en utmaning: kunde hon utläsa vilken städmetod är mest effektiv för patienter som är beroende av medicinsk utrustning?

Avery används tre olika typer av bakterier i hennes experiment: E. coli, staph och pseudomonas aeruginosa. "Jag men kokar det skulle vara den mest effektiva," sa hon. "Det visade sig vara sant, men de flesta medicinsk utrustning är tillverkad av plast och kan bara kokas i fem minuter innan det börjar smälta."

Hon har också experimenterat med guld och silver nanopartiklar att se om de skulle förhindra tillväxt. Hon fann att det fungerade med några av bakterier, men inte stoppa dem alla.

Många studenter lägger ner lika mycket tid på lägger fram sina projekt som de gjorde genomföra experiment. Styrelserna i alla former, storlekar och färger illustrerade deras metoder och slutsatser med text, fotografier och diagram.

Amanda Nix, 7-12 NO-lärare på Sunburst, sade denna erfarenhet är extremt viktigt för studenter.

"Det är ämnesövergripande," sa Nix. – De skriva, forska, presentera och lära dig nya datorprogram för vetenskap.

Sunburst studenter arbetat med deras projekt nästan uteslutande under skoltid till att varje elev hade samma nivå av tid och tillgång till slutföra sina experiment.

B9326689574Z.1_20170314201824_000_G8VHNUROH.1-0.jpg

"Det är allt gjort i skolan så att de kan stödja varandra och har lärarna där," Nix sa. "Det nivåer spelplanen för alla studenter som inte kanske har stöd i hemmet."

Alla de science fair leveranserna lämnades till Sunburst eleverna av en lokal sponsor.

Gymnasiet portion av science fair är sanktionerad av Intel International Science and Engineering Fair. De bästa projekten från gymnasiebetyg kommer att vara berättigade att delta i nationella ISEF evenemang i Los Angeles i maj.

Utmärkelser presenterades av borgmästare Bob Kelly.

Vetenskap mässan fortsätter på torsdag, 16 mars, för de elementära studenterna. Det börjar klockan 8:30 och pågår till 2 p.m. Great Falls College MSU STEM klubben kommer att underhålla publiken med några vetenskapliga experiment klockan 11:15 Sedan börjar prisutdelningen klockan 13.00
Ett par:Med bläckstråleutskrifter att bygga intelligenta flexibla hybridkretsar Nästa:Cambrios att påskynda Silver nanotråd antagandet globalt med skapandet av CAM Kina