Silver Nanowire Skin sensor för mätning av hydrering nivåer

- Mar 06, 2017-

Ag-nanowire-patch.jpg

Idrottare, soldater, gruvarbetare, och många andra kan drabbas av uttorkning, vilket kan sätta dem i livsfara. Övervakning vätskenivåer i kroppen på fältet är fortfarande en utmaning, men forskare vid North Carolina State University har kommit upp med en teknik som kan visa sig vara ett konsekvent sätt att mäta fukt.

North Carolina State laget byggt en trådlös hud sensor, som kan fästas på bröstet eller handleden, och som använder speciella elektroder med silver nanotrådar för att plocka upp små skillnader i hudens ledningsförmåga som den mängd förändringar vattenhalt.

ag-sensor.jpg

För att göra en tät kontakt med huden, är elektroderna gjorda av en flexibel polymer. Att göra det ledande, samtidigt som elektroderna elastiska, är silvernanotrådar inbäddade i polymeren.

Sensorn har hittills testats på huden modeller med olika vätskenivåer, och sensorn noggrant uppmätt dessa. Laget ändras även den omgivande luftfuktigheten och sensorn inte påverkats av det.

Det finns redan ett par prototyper av enheten, var och en med trådlös Bluetooth-anslutning för att enkelt läsa sensorns utgång på en närliggande smartphone.


Ett par:Enkel etsningsteknik för att skapa vänsterhänt och högerhänt nanostrukturer Nästa:Clariant lanserar Nano Silver ledande bläck