Silverteknik nanopartiklar

- Jul 31, 2017-

En ny typ av plasma implantatet beläggning med silver partiklar, Silver nanopartiklar DentaPlas, hindrar bakterieinfektioner under tand implantation. Silver nanopartiklar denna beläggningsteknik är lika kraftfullt som traditionella implantation teknik och har en längre livscykel.

En av de stora problemen i dental implantation är bakteriell infektion, vilket leder till degeneration av käkbenet. Och den senaste tekniken kommer att bidra till att minska risken för framtida infektion, Silver nanopartiklar som kan förstärka den implant effekten. Tysklands årliga dental implantation kvantitet är svindlande, ca en miljon per år för implantation. Dock på grund av bakteriell infektion i organisationen behöver Silver nanopartiklar detta antika implantation mönster ändra. När den konstgjorda tanden implantationen, kroppens cellsystem försvar kommer att skydda sig från mikrobiell infektion. När bakterier passerar genom kroppens immunsystem, bildar de snabbt ett lager av biofilm på ytan av Titan implantatet, skydda den från avslag. Bakterierna då invadera implantatet, Silver nanopartiklar orsakar en inflammatorisk reaktion och leda till ben nedbrytning.

Denna nya typ av plasma beläggning kommer inte bara hämmar tillväxten av bakterier, Silver nanopartiklar men också gör att implantatet och käken ben snabbt bildar ett lager av mer hållbara ben. Silvernanopartiklar är närvarande på ytan av implantatet, så att detta kan uppnås. Denna kombination av nanopartiklar och en plasma polymerbeläggning har en tjocklek på endast omkring 100 nanometer, och efter några veckor kan det också lösa upp. Silver nanopartiklar och under denna tid, en liten mängd silverjoner kommer att fortsätta att släppa, Silver nanopartiklar således döda bakterier. Vid provning av titanimplantat och prover som har implanterats, Silver nanopartiklar DentaPlas beläggning kan enkelt desinficera processen har antibakteriella egenskaper och har god biokompatibilitet.

Tjockleken på det material lagret, porositet och koncentrationen av silver partiklar kan anpassas efter behov. Detta tillåter den tid som silver partiklar tränga igenom det yttersta plasma lagret in implantatet kan justeras efter behov. När silver partiklarna har släppts, Silver nanopartiklar silver partiklarna kommer inte längre in vävnaden, Silver nanopartiklar som innebär att implantatet gör inte producera toxiska effekter. Nu finns en prototyp av denna plasma polymerbeläggning.


Ett par:Oorganiska sammansatta egenskaper och användningsområden Nästa:Silver Nano Material produktegenskaper