Silver Nanoparticle Responsiveness

- Jun 15, 2017-

Nyligen har Silver Nanoparticle en grupp forskare från ETH Zürich Institute utvecklat en ny teknik för 3D ultra-tunn nanowall, Silver Nanoparticle som producerar de mest transparenta och ledande elektroderna hittills, så att vi kan se överallt har pekskärmen en bättre Skärmkvalitet, mer exakt responsfunktion.


Enligt forskare bygger den nuvarande mainstream pekskärmsteknologin starkt på ytan av ytan med ett lager av ledande material bestående av nästan osynlig nanovägg. För närvarande är vi vanligtvis använda indiumtennoxid en hög transparens, Silver Nanoparticle men konduktiviteten är relativt lågt material.

Forskare har ett genombrott i denna teknik är att de använder guld eller silver metall nanopartiklar 3D-utskrift av nano-väggar än indium tennoxid mer transparent, mer ledande, Silver Nanoparticle som kan ge en mer perfekt pekskärm övergripande erfarenhet.


"Tidigare använde människor indiumtennoxid på grund av detta material en hög grad av genomskinlighet, och dess tunna lager av produktionsteknik har varit mer moget, Silver Nanoparticle men dess konduktivitet är bara generellt." Forskargruppens medlem, doktorand Patrik Rohner, förklarade.

Forskare skriver ut guld- och silvernanopartiklar genom en nano-3D-process som kallas Nanodrip, samtidigt som man behåller hög genomskinlighet samtidigt som konduktiviteten hos materialen som beskrivs ovan bibehålls. Forskare kan skriva ut dessa elektroder i mycket tunna lager - mellan 80 och 500 nanometer. Silver Nanoparticle Detta väcker dock en annan fråga:


"De två målen är motstridiga för att uppnå hög ledningsförmåga på dessa metallgjorda ledningar", säger Dimos Poulikakos, professor i termodynamik vid ETH. Guld, Silver Nanoparticle silver tråd tvärsnittsarea ökar, ledningsförmågan ökar, men bildningen av gallret för att minska transparensen.

För att lösa detta dilemma använder forskare 3D-tryckteknik för att skriva ut elektroder, så att du bara kan höja trådens höjd så att den stiger till 2 till 4 gånger bredden, vilket ökar tvärsnittsytan på Tråd, ytterligare ökad ledningsförmåga, men nätets transparens minskar inte.


För att göra det, använde Poulikakos team Nanodrip 3D-skrivprocessen som de utvecklade för tre år sedan - faktiskt var denna teknik vad Scrona rapporterade innan vi gjorde världens minsta färg på ett saltbild med hjälp av tekniken. I denna studie placerades bläcket av guld eller silver nanopartiklar i ett lösningsmedel och dispergerades därefter till en mycket liten vätska med hjälp av ett elektriskt fält. Lösningsmedlet indunstades snabbt, Silver Nanoparticle lämnar endast dessa små 3D-strukturer. Forskare använder dessa fina droppar för 3D-utskrift, du kan skriva ut en mycket liten struktur.


Enligt ETH rapporterade att detta är världens första användning av 3D-tryckteknik för att skapa nano-väggens pekskärm. Denna nanovägg är inte bara mer genomskinlig än indiumtennoxid tillverkad av nanovägg, Silver Nanoparticle men också mer ledande och lägre kostnad. Detta beror på att produktion av indiumtennoxid kräver en mycket ren inomhusmiljö, medan guld och silver nanopartiklar inte behövs.


Ett par:Silver Nanoparticle Environment Safety Nästa:Silvernitrateffekt