Forskare vid W.Va. högskolor finns fynd från ekonomiska, gemenskapens inverkan forskningsprojekt

- Feb 15, 2017 -

SÖDRA CHARLESTON, W.Va.— Vetenskap professorer vid högskolor och universitet över hela West Virginia genomför forskningsprojekt som påverkar statens samhällen och ekonomi.


På tisdag gav professorer från West Virginia University, Marshall, Concord University och West Virginia State universitet presentationer av deras arbete under en STEM salong på bron Valley gemenskapen och Technical College i södra Charleston.


Dr. Nadja Spitzer, på Marshall, har arbetat med ett projekt som behandlar Silvernanopartiklar och hur det påverkar utvecklingsländerna hjärnceller hos barn.


"Ett barn kunde använda tandborstar, använder leksaker, exponeras över år eller årtionden och deras nivåer kommer högre och högre. Detta är en kritisk tidpunkt av hjärnans utveckling, naturligtvis. Om dessa nanopartiklar bygga upp i hjärnan och påverkar utvecklingen, så är det av oro,"förklarade Spitzer.


Forskning visar, Spitzer sade, att cellerna beter sig annorlunda och att de är cellulär funktion förändringar när de utsätts för nanopartiklarna.


Dr. Brian Anderson, chef för West Virginia University Energy Institute, arbetar på ett projekt som innebär naturgas hydrater, termodynamisk modellering och geotermiska system. Han sade dessa system hjälper West Virginia, och världen, utveckla nya källor till förnybar och hållbar energi.


– Vi har, i West Virginia, den mest effektiva koleldning kraftverk i västra halvklotet vid Longview effekt strax norr om Morgantown. Vi arbetar med dem på vad deras nästa steg blir att ytterligare öka sin energieffektivitet av utnyttjandet av kol,"sade Anderson.


Studenter har slagit sig ihop med dessa lärare att få händer på erfarenhet. Anderson sade är det viktigt att involvera eleverna i forskning så att de kan vara beredda för karriärer och de kan lära framtida generationer.


"För att engagera dem i verkliga världen projekt är vad som är av avgörande betydelse eftersom de problem och utmaningar utvecklas varje dag och varje år och läroböcker kan inte hålla med det," sade han.


Spitzer sade hennes elever lär sig om ledarskap och kommunikation, inte bara vetenskap.


"De få sina egna projekt, de har att räkna ut tidslinjerna, de måste kanske övervaka eller lära ut saker till andra studenter, då de gå till internationella konferenser och de har att presentera sin forskning till forskare, PhDs från hela världen," sa hon.


Andra presentatörer ingår Dr Joseph Allen fromConcord University och Dr Sanjaya från West Virginia State University.


Allens forskning fokuserar på förståelse jordbävningar bevarade i djupa fel zoner. Sanjaya leder en aktiv forskning design växter och mikroalger att förbättra bioenergi och näringsvärde.


Tisdagens presentationer var värd West Virginia högre utbildning politik kommissionens uppdelning av vetenskap och forskning.

Ett par:TMDC Nanoflakes Gör ny typ av foto Solar Cell Nästa:Screening av filamentösa svampar för antimikrobiell Silver nanopartiklar syntes