Tryckt Elektronik: RFID Sensor Platform och flexibla Funktionella filmer för automatisk databehandling

- Mar 17, 2017 -

Schreiner PrinTronics, Schreiner Groups kompetenscenter för tryckt elektronik, vid "Innovation Showcase" av LOPEC i München (Hall B0) den 29 mars och 30, kommer att presentera en världsnyhet: en tryckt RFID sensorplattform med en komplex etikett med elektriska funktioner . Använda tryckta ledande spåren, etiketten kombinerar en temperatur och en första öppning sensor med en NFC-chip. Tack vare en präglad NFC antenn kan chipet läsas med en smartphone utrustad för detta ändamål. Utvecklad för rulle-till-rulle processer, är lösningen perfekt för automatiserad behandling.


När den tryckta RFID sensorplattform används för att täta en produkt packa det utför två viktiga funktioner. Med hjälp av en sensor, mäter det kontinuerligt och registrerar temperaturen i hela leveranskedjan hela etikettens livslängd. En mycket tunn, flexibel batteri inbäddad i etiketten gör sådana långsiktiga dataloggning. En ytterligare integrerat första öppningssensorn indikerar huruvida etiketten har skurits igenom för att öppna lådan och innehållet kan ha utsatts för manipulation.


Andra flexibla och flerskiktsfilmprodukter för elektrisk ledning, växling, mätning och kontroll som skall visas upp vid LOPEC monter inkluderar tryckta ledande spåren, antenner, värmeelement, reflektorer, multifunktionella användargränssnitt och andra sensorer. Dessa Schreiner PrinTronics lösningar är multifunktionella och och leverera ett högt mervärde. Baserat på djup kunskap inom tryckning av silver och kol, i isolering och genomgående hål anslutningar har Schreiner PrinTronics utvecklat hög precision rulle-till-rulle utskrift av elektronik till genomgående högre nivåer under de senaste åren.

Ett par:Använda färg med silvernanopartiklar erbjuder kapacitet för nya stela och flexibla Hybrid Kretsar Nästa:Samverkan kring Tryckt Elektronik forskning och tillämpning