Oorganisk förening namngivning riktlinjer

- Oct 13, 2017-

Oorganiska föreningar, föreningar har ingenting att göra med kroppen (några relaterade till kroppen av föreningen och oorganisk förening, såsom vatten), och organiska föreningar, vanligtvis avser inte innehåller kolföreningar, inklusive kol oxiden, karbonat, karbonat, cyanid, etc., nedan kallad oorganiska ämnen.

Namnet på det oorganiska sammansatt ska vara kortfattad och precisa att indikera sammansättning och struktur av namngivna ärendet. Detta kräver användning av namnet på det elementet, rot eller grund att uttrycka de olika komponenterna i ämnet. Använda ”kemiska prepositionen” (funktionen att ansluta Substantiv) att uttrycka anslutningen av varje komponent i ämnet.

Riktlinjer för namngivning

(1) kemiska preposition: föreningen heter systemet affix av dess grundläggande komponenter. En kemisk preposition är en infix av en förening vars namn är bildat av namnet på en förening. Lista över följande.

Detta är en enkel kombination. KCl, såsom klor atom (Cl) och K (K), kallas kaliumklorid. NaOH, som är aluminiumhydroxid (OH-) och natrium (Na), kallas natriumhydroxid.

En kombination av molekyler och molekyler eller molekyler med joner. Till exempel CaCl 2 · H 2 O är kalciumklorid, och H tre O kallas hydronium.

(3) generering av en. Att ersätta väteatomerna i moderföreningen, såsom NH 2 Cl, som kallas chloromide; NHCl 2 kallas dichlorinated ammoniak;

ClCH2COOH kallas Klorättiksyra syra. B. svavel (eller selen, tellur) ersatte syre, till exempel H2S2O3 svavelsyra; HSeCN kallas selen diocyanate.

Det sägs att två eller fler av samma molekyler konvergerar, såsom (HF) 2, fluorvätesyra, (HOCN) 3, 3 polycyanic syra, (KPO 3) 6.

(2) basera och root: basen och roten är Atom grupperna som finns i föreningen, om den kovalent bindningen kallas med andra komponenter

Limning av valence obligationen till andra komponenter kallas rot. Bas och roten är generellt uppkallade efter sin modersubstansen, som kallas en bas eller en rot. Basen och root kan även namnges efter elementnamn som ingår, och full elementnamn är förlagt framme, och de ofyllda som är kvar.

Koldioxid

Färglös luktfri gas, syra, lösligt i vatten (volym förhållande 1:1), delvis kolsyra. Gasformig koldioxid används för att göra alkaliindustrin och sockerindustrin, och det används för härdning av stålgjutgods och tillverkning av bly-vit. Det kan vara bränd av kol i överflödig luft eller gjord av marmor, kalksten, dolomit kalcinering eller syra, som en biprodukt av branscher såsom kalk och jäsning. Koldioxid generellt brinner inte och stöder inte förbränning. Densiteten är något större än luften vid normal temperatur och när uppvärmd, det kommer att koncentrera sig på toppen, används ofta som släckmedel. Koldioxid är ett oumbärligt rått materiellt för fotosyntesen av gröna växter. Koldioxid används som gödsel i växthus. Fast koldioxid, allmänt känd som torris, kan absorbera mycket värme när det är sublimeras, så det används som köldmedium, såsom konstgjorda nederbörd, och används för att skapa rök i dansen.

Sulfuric syra

Ren svavelsyra är en slags färglös och luktfri vätska, som frigör en hel del värme när upplöst. Det är en stark syra som inte är flyktiga i hög kokpunkt. Det är lätt att lösa i vatten och kan blandas med vatten i alla förhållande. De kemiska egenskaperna är hydroscopicity, hydroscopicity, stark oxidation, flyktiga, surhet och stabilitet.

Vatten är den mest förekommande föreningen i levande celler. Vattenhalten är olika i olika typer av organismer. Olika vävnader och organ har olika nivåer av vatten.

Förekomsten av vatten i cellen har två typer av gratis vatten och vatten. Kombinationen av vatten och andra ämnen är en viktig komponent i cellstruktur, för cirka 4,5%. Gratis vatten finns i fri form, ett bra lösningsmedel för celler, och kan delta direkt i biokemiska reaktioner, samt transport av näringsämnen och avfall. Kort sagt, kan alla aktiviteter av alla typer av organismer inte separeras från vatten.

De flesta oorganiskt salt joner i cellen statligt finns, dess innehåll, även om väldigt få, men det finns många viktiga funktioner: några av oorganiskt salt är en viktig komponent i vissa komplexa föreningar i cellen, såsom Fe är den viktigaste komponenten i hemoglobin, Mg är klorofyll sammansättning; Många oorganiska salt joner är viktigt att upprätthålla liv verksamhet celler och organismer, såsom låga nivåer av kalciumjoner i blodet. Oorganiskt salt är också viktigt för att upprätthålla ph-balansen i cellerna


Ett par:Silver nanopartiklar cytotoxiska mekanism Nästa:Silvernitrat kan reagera med Alkali