Hur ledande bläck möta konsumentkrav

- Jan 13, 2017 -

Av Michael Wagner, Engineering Manager, ny produkt Design, Butler Technologies, Inc

Todayand #39; s konsumenter förvänta sig produkter som är snabb, smart och bekväm, och ledande bläck levererar på dessa krav.

Konduktiv bläck är den nyaste avancemang i tryckt elektronik, den breda kategorin av tillverkade produkter som länge har överbryggat elektriska kretsar klyftan mellan människor och maskiner. Genom att utnyttja årtionden av kunskap och nya framsteg i konduktiv tryckfärger, tillhandahåller dagens vetenskapen av tryckt elektronik lösningar som rör det dagliga livet för nästan alla konsumenter. Företag som inte uppfyller dessa konsumenter är bundna att tappa mark till konkurrenter som är villiga att anamma ny teknik.

Konduktiv bläck minska vikt, komplexitet och kostnad

I stället för den traditionella conduit etsad koppar, tillverkare kan anställa konduktiv tryckfärger som silver, kol och andra tjocka Polymerplaster (PTF). Konduktiv tryckfärger kan skrivas på lättare substrat som är lika olika som polyester, polykarbonater, polyuretaner och papper. Användningen av dessa lätta substrat öppnar dörren för ökad kreativitet i produktutveckling och mindre komplexitet i produktion.

Genom att minska produktens komplexitet, kan företag inser en motsvarande minskning av material, montering och leverans kedjan kostnader. Också, eftersom ledande bläck är additiv i naturen, tillverkare kan eliminera avfallsflöden och tillhörande kostnader som följd av koppar etsning.

Alla ledande bläck begränsningar som förblir behandlas av material jättar som DuPont. Lyckligtvis för tillverkare, de flesta luckor mellan ledande bläck och traditionella koppar flex kretsar kommer snart vara ett minne blott.

Värdet av osynliga sensorer

Tanke på prevalensen och låga kostnader för dagens tryckt elektronik, överväga slutanvändare sällan den teknik som gör dessa enheter fästing. Exempelvis förknippar några den diagnostiska elektrokardiogram (EKG) med tryckt elektronik. Användning av konduktiv bläck, men har varit en katalysator för att ersätta styva, obekvämt elektroder med mer bekväm, billig och disponibel sensor pads som används idag.

En annan snabbt framväxande tillämpning av bläck-driven tryckt elektronik är den breda kategorin av wearables. Enheter som använder töjbart och tvättbart bläck kan vara värme överfört till ett plagg och används för att mäta elektriska impulser som utlöses av muskelrörelser. Wearables förekommer redan i atletisk och medicinska sektorer och är snabbt att hitta sin väg in i andra branscher.

Smarta förpackningarär en annan ledande bläck-baserat program. Den inbäddade PFT kretsen i produktens förpackning har ökat avsevärt inventering kontrollprocesser för grossister och återförsäljare. Jämförbara etikett teknik har även sträckt till driva kreativa marknadsföringskampanjer.

Vad har IoT med det att göra?

DenInternet of Things (IoT)är en referens till det faktum att allt är eller snart kommer att bli ansluten till Internet. Branschen av tryckt elektronik är rätt i mitten av IoT-åtgärden. Framsteg inom konduktiv bläck har inlett en ny våg av tryckta elektroniska lösningar vid en tidpunkt när marknaden är sugen på nya och kreativa applikationer. I själva verket uppskattar industrin resurser att mer än ett dussin nya tillämpningar av tryckt elektronik är vid horisonten, program som kommer att visa sig vara spelet växlare i medicinsk-, fordons-, idrotts underhållning, aerospace, textil, säkerhet och andra sektorer.

Den långa och korta av det? Framsteg inom konduktiv bläck ger konsumenterna vad de kräver dagligen: snabb, smart, miljömässigt säkra och användaren miljövänliga produkter.

Företag som fortfarande tvekar att engagera tryckt elektroniklösningar finner sig snart en konkurrensnackdel. Förutom miste om omedelbara kostnadsbesparingar och förbättrad slutanvändarens upplevelse kommer släpar företag sannolikt offer kundnöjdhet. I dagens konkurrensutsatta marknad, det är inte okej.

Michael Wagner är Engineering Manager, utveckling av nya produkter förButler Technologies, Inc, ligger strax utanför Pittsburgh, Pennsylvania. Butler teknik är starkt engagerad i forskning och utveckling av ledande tryckfärger, flexibla substrat och tryckt elektronik design och produktion. Butler teknik hjälper företag att utveckla deras tryckta elektroniska applikationer samt alternativ till traditionella kretsar för medicinsk diagnostik, automotive instrumentering, säkerhetstillämpningar, textilier och ett antal andra industrisektorer. KontaktMichael Wagner.

Ett par:Låg temperatur sintring starkt ledande Silver bläck för flexibel elektronik Nästa:Silver nanotrådar och grafen Join Forces för Touch-skärmen