Konduktiv bläck 2017: Nästa stora saker

- Feb 05, 2017-

Branschens ledande bläck är fortfarande på jakt efter nästa stora grej. Negativa konkurrenstryck på volym huvudmarknader har lett de flesta leverantörer att söka nya framväxande möjligheter. Den förhärskande strategin är nu att ha så bred en produktportfölj som möjligt, sådd flera framväxande marknader, förankring så mycket feedback från kunder som möjligt och att upprätta värdenätverk tidigt.


Leverantörer nu också intensivt titta på varandra, snabbt lansera jämförbara produkter vilket resulterar i en urholkning av differentiering. Detta sätter leverantörer i en binda: å ena sidan, de vill hemlighålla teknik för länge för att fullkomna dem internt, men, däremot, de måste ta det till marknaden tidigt eftersom de längtar efter kundernas feedback på nya marknader där varken siffror-of-merit eller kundbehov är väl kända.


Trots allt detta, har de identifierat flera framväxande tillämpningsområden i perioden 2013-2016 eftersom det syftar till att föryngra sig själv. Det är därför nu på fasen uppföljning på många fronter. I den här artikeln kommer vi kort att redogöra framsteg i flera framväxande sektorer samtidigt också identifiera de senaste trendiga begynnande applikationsområden. Observera att program listas i ingen speciell ordning av betydelse.


Att lära sig Detaljer om branschens ledande bläck inklusive alla de senaste teknikerna samt bedömning av mer än 24 befintliga och framväxande program se vår rapport på ledande bläck marknader 2017-2027: prognoser, teknik, spelare. Detta betänkande är den mest uppdaterade versionen av våra auktoritära och omfattande betänkande som har blivit referensen industrin.

Solceller (PV): PV industrin förblir den huvudsakliga volym/intäkter drivrutinen för bränning-typ pastor. Branschen kommer inte frigöra sig från sin långsiktiga trender: låga kostnader per Kg och inkrementell innovation till lägre silver förbrukningen per wafer. Sammantaget räknar vi med 2017 vara året som kommer att bevittna en första halvlek boom tack vare den förväntade slutet i feed-in-tariffer i Kina. året när trenden mot en diversifierad pulver levererar bas kommer att fortsätta även om dominans av japanska maker(s) inte kommer att brytas; och år när den aviserade $140 billion kinesiska investeringen i sol industrin kommer att skingra oron för en annan byst cykel.

Touch skärm kanten elektronik: denna industri drivs av kostnads- och trycket att smal bezel. Denna bransch, upplevt i de senaste två åren, en stegvis förändring som foto-botas och laserskurna bläck börjat ersätta standard tjock Polymerplaster (PTFs) för att aktivera 20um eller nedanför linewidth-over-spacing (L/S) nyckeltal. Dessa trender kommer att fortsätta och konkurrensen mellan etsning och utskrift lösningar kommer att ytterligare intensifiera. Sammantaget räknar vi med att 2017 kommer att vara året då den leverantör catch-up på foto-botas och laserskurna kommer att vara komplett, vilket leder till förlust av marginal runt, och det året när nya processer bortom skärmen utskrift tas mer på allvar.

I-mold elektronik (IME): bakom kulisserna intresset för IME förblir robust. Den första vågen av produkter är nära marknadslanseringen, värdenätverk är förhöjas, tillverkare är mer engagerade än någonsin och den materiella uppsättningen övergår bortom konduktiv bläck att inkludera transparent konduktiv filmer, givare, ställdon och så vidare. Sammantaget räknar vi med 2017 till året när IME-program äntligen växa efter år av och inaktivera startar.

EMI-avskärmning: EMI-avskärmning framstår som nytt intresseområde. Antalet marker med direkt EMI skärmning skydd förväntas öka snabbt under de kommande åren. Tävlingen kommer att vara mellan sputtring och bläck sprutning, och inom bläck konkurrensen blir på partikelstorlek med nano tryckfärger erbjuder tunnhet medan andra erbjuder lägre kostnader. Sammantaget räknar vi med 2017 att vara året då leverantörerna samlas mer kunskap om marknaden behöver, fastställa potentiella kundrelationer och starta olika nya kvalifikationer processer.

Formbart utskrift: Aerosol och andra icke-kontakt tryckprocesser är nu en stor utmanare för utskrift antenner och andra ledande spår på 3D-objekt. Produktionskapaciteten finns nu i industrin, särskilt i Asien. Många materialleverantörer har också kvalificerat sina produkter med dessa processer även om slutanvändare fortfarande berätta att de flesta över löfte och under leverera särskilt när det gäller ledningsförmåga nivåer på låg temperatur glödgning. Sammantaget räknar vi med 2017 kommer att vara året för ytterligare inkrementell materiella förbättringar och ökad volymförsäljning trots potentiella utmaningar i slutet konsumenten elektronik marknadsföra.

Tryckt transparent konduktiv filmer: tekniska förbättringar är på KUSP möjliggör högpresterande tryckta metallnät filmer med linewidths nedanför 5um. Denna utveckling är fortfarande i pilotfasen med smala web storlekar eller höga kostnader, men ändå utgöra en långsiktig risk för andra metallnät processer i en alltmer kostnad-känslig bransch. Flera silver nanopartiklar TCF tekniker har förlorat kommersiell fart på grund av företaget konkurser och kassaflöde frågor, men nya roman som växer fram för att ta deras plats. Sammantaget räknar vi med 2017 att vara året då tryckt metall mesh lösningar framsteg längs den teknik löptidsmetoden men kommer inte att göra en kommersiell inverkan.

Automotive: Bilindustrin kommer att förbli en attraktiv marknad för klistra in leverantörer med långsiktigt förutsägbara intäkter rader. Applikationer såsom tryckt sätet beläggning sensorer, tryckt kapacitiva sensorer för infotainments moduler eller Stolsvärme fortsätter i hög grad deras framsteg. Ansträngningar att utveckla och tryckas fönster de frosters på polykarbonat substrat kommer att intensifieras. Sammantaget räknar vi också med 2017 vara när IME-program för automotive interiörer kommer att tillkännages och det året när tryckta metallnät för fönster de frosters visas på de nystartade teknikplaner av stora OEM-företag.

Töjbart bläck bortom elektroniska textilier: töjbart tryckfärger kan också användas i applikationer utöver e-textilier såsom flexibla/töjbart kretskort eller medicintekniska produkter. Flexibel, mycket följsamma eller töjbara kretsar, kan tryckta kretsar leverera funktionalitet även om de kan fortfarande lider av vanliga bristerna i begränsad ledningsförmåga, pitch upplösning och slitageresistens. I medicinska enheter, särskilt när lång och stretchig sammankopplingar krävs för användning bekvämlighet, utskrivna linjerna kan ha en fördel. Sammantaget räknar vi med 2017 att vara året när befintliga icke-tryckta FPCBs kommer att fortsätta att dominera.

3D tryckt elektronik (3DPE): vi identifierat 3DPE som en innovation möjlighet front i området ledande bläck. Tanken bakom 3DPE är att kombinera 3D-utskrift av plast med utskrift av konduktiv bläck att skapa anpassade 3D-former med inbyggda kretsar. Detta kommer att möjliggöra design och 3D-utskrifter av och #39; smartand #39; objekt. Möjlighet till innovation är att fastställa lägre ledningsförmåga bläck och god vidhäftning till en mängd plast substrat. Sammantaget räknar vi med 2017 att vara året då vi ser mer 3DPE utrustning infördes till marknaden och år när vi se tillkännagivandet av ink-produkter som specifikt syftar till att denna marknad.

Tryckta PCB: Faktiskt tryckt fått PCB förnyat intresse för 2016. Detta syftade tack vare ökade insatser runt inkjet-tryckt enkel-, dubbel- och flerskiktade PCB både på hobby och professionella slutar av marknaden. Användningen av metoden print-och-platta att göra PCB är också fortfarande vara finjusteras av många företag, främst i Japan och Korea. Tekniken är mer mogen än innan men kostnadsfördelar ännu inte är tillräckligt för att den ett intressant alternativ till den mer mogna, mer tillförlitlig och högre volym dominerande tekniken. Sammantaget räknar vi med 2017 att vara det år när hypen runt hobby/DIY PCB skrivarna kommer att lugna ner, medan professionella multi-layer PCB skrivare fortsätter sin långsamma och småskaliga marknadspenetration. De teknik framsteg på print-och-platta kommer också att fortsätta i bakgrunden, till stor del i asiatiska labs, utan anmärkningsvärda kommersiella lanserar.

Tryckta transistorer och minne: tryckt transistorn och minne är, på sätt och vis, en gammal ansökan idé. Tryckta transistorer har misslyckats med att hålla sina löften. Nu, dock teknik framsteg, särskilt från Japan, är lovande nog att återuppväcka intresset för ämnet. Här, kommer fina utskrift av smala linjer att krävas. Tryckt minne har också varit i semi kommersiell produktion i år och nu frågor kring avkastning behandlas bättre. Sammantaget räknar vi med 2017 vara året då sökandet efter unika tillämpningar av tryckta transistorer och minne fortsätter, och året då bläck leverantörer blivit mer engagerad med skrivare för att bättre anpassa sina erbjudanden.

Large-området LED belysning arrayer: den kommersiella verksamheten runt utskrift stora ytor LED-arrayer börjar plocka upp. Den tekniska basen hade varit i vardande 4-5 år. Nu finns det fler slutanvändare intresse och mer kreativa insats av bolag högre upp i kedjan än materialleverantörer. Teknik kraven är enkla, men icke-tryckta lösningar också monterar en utmaning utifrån hög ledningsförmåga och lägre strömförbrukning. Därför Sammantaget räknar vi med 2017 att vara året när försäljningsökning detta år om än från en mycket liten bas.

Det finns många andra program som utvecklas för ledande pasta som vi anser i vårt betänkande i detalj. Exempel är stora ytor matriser/sensorsystem, batteri pack och växt värmare, frekvens-selektivt windows och många fler. Vänligen se vår rapport konduktiv bläck marknader 2017-2027: prognoser, teknik, spelare att lära sig mer om dessa marknader. Läs mer på nästa ledande evenemang på temat: tryckt elektronik Europa 2017 på 10-11 maj 2017 i Berlin värd IDTechEx.

Ett par:Tryckt elektronikmarknaden förväntas nå 65,0 miljarder US-dollar år 2024; Efterfrågan på smarta förpackningar förändringar spel för konkurrenter | TMR Nästa:Ny Hybrid bläck tillåta tryckta, flexibel elektronik utan sintring